dimecres, 9 de setembre del 2015

ORXATA CASOLANA (Thermomix).


INGREDIENTS:(per mes d'un litre)

- 200 gr. de xufes.
- 100 gr. de sucre (segons com ho volguem de dolç)
- 1 litre d'aigua.

ELABORACIO:

- Posam la sucre dins la Thermomix i la trituram a velocitat 10 fins que sigui pols i la reservam.
- Posam les xufes i les trituram a velocitat 5 pujant fins a deu uns trenta segons aprox.(es nota quan estan triturades amb el canvi de renou que fan dins la Thermomix).
- Afegim la sucre i el litre d'aigua i mesclam a velocitat 5 fins a 10 durant un minut.
- El pas mes dificil es el de colar l'orxata pero jo ho faig d'aquesta manera perque sigui més fàcil:
*Colocam el colador xino dins una olla grossa on es recolzi be.
*Dins hi colocam una tela molt fina que empram a Menorca per fer els formatges.
*Anam posant la mescla de la Thermomix a dins i quan esta quasi colat hem d'exprimir la tela fins que dins nomes quedin les restes de les xufes fortes i solides.
*Ho posam dins el congelador i es serveix ben freda (aguanta molta estona dins el congelador).

ORIGEN:

L'he apresa a fer ajudant a sa mamà que en fa moltes vegades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada