Hola, soc en Josep i tenc 8 anys. Com que la meua mare te un blog de cuina (Xeca cocina) i a jo m'agrada molt ajudar-la i aprendre a cuinar com ella. Fa poc li vaig demanar que m'obrís un blog per poder penjar es meus cuinons. Ara ja el tenc i el sé emprar. Aquí el teniu, esper que vos agradi.
dimecres, 9 de setembre del 2015
ORXATA CASOLANA (Thermomix).
INGREDIENTS:(per mes d'un litre)
- 200 gr. de xufes.
- 100 gr. de sucre (segons com ho volguem de dolç)
- 1 litre d'aigua.
ELABORACIO:
- Posam la sucre dins la Thermomix i la trituram a velocitat 10 fins que sigui pols i la reservam.
- Posam les xufes i les trituram a velocitat 5 pujant fins a deu uns trenta segons aprox.(es nota quan estan triturades amb el canvi de renou que fan dins la Thermomix).
- Afegim la sucre i el litre d'aigua i mesclam a velocitat 5 fins a 10 durant un minut.
- El pas mes dificil es el de colar l'orxata pero jo ho faig d'aquesta manera perque sigui més fàcil:
*Colocam el colador xino dins una olla grossa on es recolzi be.
*Dins hi colocam una tela molt fina que empram a Menorca per fer els formatges.
*Anam posant la mescla de la Thermomix a dins i quan esta quasi colat hem d'exprimir la tela fins que dins nomes quedin les restes de les xufes fortes i solides.
*Ho posam dins el congelador i es serveix ben freda (aguanta molta estona dins el congelador).
ORIGEN:
L'he apresa a fer ajudant a sa mamà que en fa moltes vegades.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada