dijous, 24 de març de 2016

TÀRTAR DE TONYINA



INGREDIENTS: (per a 4 o 5 persones)

- 400 gr de llom de tonyina fresca (el podem congelar 24 hores).
- 2 tomáquets.
- 1 ceba tendre.
- 1 alvocat.
- Mig cogombre (opcional).
- 5 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra.
- 3 cullerades soperes de salsa de soja.
- 1 cullerada sopera de vinagre de mòdena.
- El suc d'una llima.
- La ratlladura de mitja llima.
- 1 cullaradeta de gingebra ratllat.
- 1 cullarada de postre de mostassa.
- Cibullet
- Sal i prebre blanc

ELABORACIÓ:

- Tallam la tonyina en cuadradets d'1 cm max.
- Preparam una vinagreta amb l'oli, la soja, el vinagre, el suc de llima, la mostassa, la ratlladura de llima i la de la gingebra.
- Disposem la tonyina dins una galleda amb la vinagreta, tapam i deixam macerar dins el frigorífic el temps que considerem oportú en funció del gust a tonyina que desitgem.
- Pelam els tomáquets, llevam les llavors i tallam en dauets.
- Feim el mateix amb l'alvocat i el cogombre.
- Mesclam amb la tonyina en maceració i servim amb un cercle d'emplatar o qualsevol altre presentació.
- Adornam amb un poc de cibullet  picat i unes herbes senceres.

ORÍGEN:

A vegades sa mamà ho fa per dinar i jo l'ajudo.



Cap comentari:

Publica un comentari